Ποδοσφαιρικό «θαύμα» στη Νότια Αφρική: Ομάδα κέρδισε με 59-1 και, φυσικά, τιμωρήθηκε!

Από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθε! Τελικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, το ποδόσφαιρο μπορεί να καταλήξει σε παρωδία. Κάτι που έγινε στη Νότια Αφρική, όπου ένας σύλλογος μπέρδεψε το ποδόσφαιρο με το… μπάσκετ και επικράτησε με 59-1 της αντιπάλου του!

Συγκεκριμένα, η Matiyasi FC, που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία του ποδοσφαιρικού συστήματος της χώρας, σημείωσε 59 (!) γκολ σε αγώνα ανόδου κόντρα στην ομάδα Nsami Mighty Birds!

Η ομάδα βρισκόταν στην 3η θέση της βαθμολογίας και χρειαζόταν 18 (!) γκολ διαφορά προκειμένου να προβιβαστεί στην ABC Motsepe League, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Νότιας Αφρικής, και ρεαλιστικά οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της.

Το αξιοπερίεργο είναι πως τα 41 (!) από τα 59 γκολ σημειώθηκαν ως αυτογκόλ. Κι αν θέλετε να μάθετε το πιο τραγελαφικό απ’ όλα, ένας παίκτης που σύμφωνα με το φύλλο αγώνος αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο καταγράφηκε ότι σημείωσε γκολ!

Προφανώς, οι αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές μπήκαν στη διαδικασία να ερευνήσουν τον αγώνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν ξεκάθαρα στημένος. Βέβαια, ποιος νοήμων άνθρωπος θα πίστευε ότι ένα τέτοιο ματς δεν είναι στημένο…

Φυσικό επακόλουθο ήταν και οι δύο σύλλογοι να τιμωρηθούν με ισόβιο αποκλεισμό.

Ωστόσο, η παρωδία δεν σταματάει εκεί! Στον άλλον αγώνα όπου εξίσου διακυβευόταν η άνοδος στη δεύτερη κατηγορία, οι Shivulani Dangerous Tigers, που είχαν τους ίδιους βαθμούς με τη Matiyasi FC αλλά είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων, επικράτησαν με σκορ 33-1 εναντίον της Kototo Happy Boys. Ευτυχώς οι αντίπαλοι, σε αυτή την περίπτωση, πέτυχαν μόνο επτά αυτογκόλ…

Έτσι, και αυτοί οι δύο σύλλογοι τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό. Τουλάχιστον στη Νότια Αφρική ξέρουν τι θα πει «τιμωρία» στο ποδόσφαιρο!

Σχετικά